Oyun Terapisi Eğitimi
Oyun Terapisi Eğitimi ile çocuklarla sağlıklı iletişim kurulması hedeflenir. Çocuklarını anlamak isteyen her ebeveyn, psikolog ve çocuk gelişimiyle ilgilenen kişilerin katılabilecekleri eğitim bilimsel yaklaşımlarla oluşturulan oyun ve masal terapilerini içerir.
- Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?
1900’lü yıllarda geliştirilen ve günümüze dek gelişerek modern halini alan oyun terapileri, çocuklara daha güvenli ortam sunmak, onlara yakınlaşmak ve anlamak için uygulanan bilimsel temelli yöntemleri içerir. Oyun, çocukların kendilerini güvende ve iyi hissettikleri ortamdır. Stres, dolayısıyla öfkeden arınır ve kendilerini rahatça ifade etmekten çekinmedikleri alandır.
Çocukların oyunlardaki tutumundan faydalanılarak onları anlama, sakladıklarını söylemeye ikna etme ve sorunlarının kaynağı öğrenerek çözüm üretme yolunda önemli mesafe kaydedilmesi oyun terapileri ile mümkün olur. Bu noktada Oyun Terapisi Eğitimi de geçerliliği kanıtlanan oyun, oyuncak, masal ve tekniklerle katılımcılarına bu yöndeki becerileri kazandırır.
- Oyun Terapisi Eğitiminde Oyuncak Listesi Var mı?
Oyun terapisinin önemli materyali arasında bulunan oyuncaklar özenle seçilmeli ve hazırlanmalı. Bu konuda eğitime katılanlara tavsiyeler ve oyuncak listeleri sunulur. Daha çok çocuğunuzun ilgisini çektiğini bildiğiniz, oynamaktan zevk duyduğu oyuncaklara yer verilmesi gerekir. Müzik aletler, oyun çadırları, arabalar, uçaklar, tarım aletleri, bebekler ve daha farklı oyuncaklarla liste zenginleşebilir. Önemli olan çocuğun seçimine saygı duymak ve bu konuda bir yönlendirme yapmamak. Ayrıca oyun odasında çocuğun dikkatini dağıtacak oyuncak harici eşyalara da olabildiğince yer vermemek gerekir.
- Oyun Terapisi Nasıl Bir Fayda Sağlar?
Oyun Terapisi Eğitimi
Çocuklar için en iyi gelişim aktiviteleri arasında gösterilen oyunların çok farklı faydalarından haberdar olunması, ebeveyn veya çocuk gelişimi alanında çalışan herkes için çok önemli. Oyun sadece fiziksel, zihinsel veya ruhsal gelişim açısından fayda sağlayıcı yöntemler olarak değil, aynı şekilde sorunları anlamamızı sağlayabilecek, çözümler üretmemizi kolaylaştıracak aktiviteler olarak da görülmeli.
Bu bakımdan oyun terapisinde hedef, fiziksel huzursuzluğa sahip ve bu konudaki sıkıntısı giderek artan çocuğun problemini anlamayı sağlayacak becerileri kazandırmak. Bunun için çocukların etrafındaki dünya ile kurdukları negatif veya olumsuz denilebilecek etkileşimleri rahatça açığa çıkarmalarını sağlamak gerekir. Çocuğun içindekileri ortaya çıkaran terapi oyunları ile çocuk duygularını açar, davranışlarını değiştirir, başkalarına karşı iletişim becerisinde gelişme sağlanır.
- Oyun Terapisi ile Ne Tür Problemler Çözülebilir?
Oyun Terapi Eğitimi katılımcıları, eğitim sürecini başarılı şekilde tamamladıktan sonra terapi yöntemiyle bir dizi sorunların çözümünü yapabilecek beceriye sahip olurlar. Boşanma sonrasındaki duruma adapte olması gereken çocuğa yardımcı olabilir, kardeş kıskançlığı nedeniyle zarar verici hareketler sergileyen çocuktaki tavrın kaynağını keşfedebilirler.
Aynı zamanda, uyku problemi yaşayan çocuklara, kaygı ve korkuları nedeniyle özgüvenini kaybetmiş olanlara, ders çalışma konusunda pek de istekli olmayan çocuğa yardımcı olabilirler. Ayrıca çocukluk döneminde en sık rastlanılan sorunlar arasındaki dikkat eksikliği de oyun terapi modeliyle çözülebilir. Yine ailelerin sıklıkla karşılaştığı yeni okula başlama sendromu, aileden ve evden ayrılma kaygısının yarattığı huysuzluk da oyun terapi yöntemiyle kontrol altına alınabilecek problemler asında yer alır.
- Oyun Terapileri Evde Yapılabilir mi?
Çocukların kendilerini en rahat hissettikleri ortam evleridir. Bu nedenle, oyun terapisi için en iyi ortamın çocuğun kendi evi olduğu söylenilebilir. Oyun Terapisi Eğitimi alan ve bu konuda deneyim kazanmış ebeveyn tarafından haftanın bir günü yarım saat kadar oyun terapileri ile çocuğun ruhsal durumu takip altına alınabilir. Ayrıca oyun terapisi ile fiziksel ve zihinsel gelişimine de yardımcı olunabilir. Evin en rahat ortamı veya çocuğun varsa odasında oyun terapileri yapılabilir.
Kimler Katılabilir
Eğitime herkes katılabilir.
Üniversite E-Devlet Onaylı Sertifika alabilecekler :
Psikologlar veya alanda okuyanlar
Pdr Mezunları veya öğrencileri
Sosyoloji mezunları veya öğrencileri
Okul öncesi öğretmenleri ve Sınıf öğretmenleri
Çocuk gelişim mezunları veya okuyanlar
Sosyal hizmet mezunları veya okuyanlar
Özel eğitim bölümü mezunları veya okuyanlar
Aile danışmanları,
Tıp, hemşirelik mezunları ve bu branşlarda öğrenciler.
Diğer alanlarda olan katılımcılarımıza ise eğitim sertifikası verilmektedir.
Belge veriliyor mu?
Üniversite ve Akademi onaylı belge verilmektedir.
Belge ne işime yarar
Bu eğitim ile birlikte onaylı ve geçerli bir belgeye sahip olabilir,kariyerinizde yükselebilir,iş imkanlarınızı arttırabilir,mevcut konumuzda yükselebilir,cvnize ekleyebilir,cv ekleme sitelerinde herkesten 1 adım önde olabilir,uzmanlığınızı belgeleyebilirsiniz.
İş ilanları için belgeyi nerelere eklemeliyim?
İş arıyorsanız belgelerinizi secretcv.com , kariyer.net , eleman.net gibi web sitelerine eklemeniz faydanıza olacaktır.
Diğer eğitmenlik eğitimleri için tıklayın