2.Montessori Konferansı Paket 13
2.Montessori Konferansı eğitimimizde 8 konulu harika bir program sizi bekliyor.
Konular:
- Montessori Eğitiminde Öz bakım Becerileri
- Montessori Kozmik Eğitim
- Montessori Eğitiminde Yaşam Becerileri
- Montessori Yönteminde Güncel Araştırmalar ve Özel Eğitimde Kullanılması İle İlgili Vaka Örneği
- 1.Grup Matematik Materyalleri Mekik Kutusu
- Montessori Okulunda 1 Gün
- Montessori Eğitiminde Duyu Çalışmaları
- Montessori Eğitiminde Matematik Çalışmaları
Konferans çekimdir.
Eğitim sonunda 0545 965 1490 nolu hattımıza sertifikalarınızın gönderilmesi için adres bilginizi göndermeniz gerekmektedir.
Sayfadan indirilen sertifika örnek amaçlıdır.
Montessori Kozmik Eğitim
Dr. Montessori, bu yaştaki çocukları gözlemleyerek ve onların özel gelişim ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirleyerek küçük çocuklara yönelik öğretim yöntemlerinin yanı sıra bir ortaokul müfredatı geliştirmiştir. Montessori’nin gözlemleri, kozmik eğitim dediği eğitimin gelişmesine yol açtı.
Genel resimden hareketle evren eğitimi bütünden (yani evrenden) başlar ve parçaya (yani bireysel kültür, tarih, coğrafya, yaşam formları vb.) doğru ilerler. Bu, çocuğa temel bir perspektif duygusu verir. Evrenin büyük resminde, bir çocuğun öğrendiği her şey birbiriyle ilişkilidir. Çocuklar bu büyük resmin bakış açısını psikolojik olarak yeni bilgileri organize etmek için kullanabilirler. Bilgi, bütünün ilgili parçaları olarak anlaşıldığında, çocukların ilgisini çekmenin önemli bir parçası olan bilgi alakalı hale gelir.
Kozmik olayların küresel vizyonu çocukları büyüler ve ilgileri yakında daha derinlemesine araştırmalar için bir başlangıç noktası olarak belirli bir yerde sabitlenecektir. Bu nedenle, yol bütünden tüm geçen parçaya döner. Çocuklar onlara evrenin birliğini öğreten bir felsefe geliştirecekler. Bu, zekanızı organize etmek, dünyadaki konumunuzu ve misyonunuzu daha iyi anlamanıza izin vermek ve yaratıcılığınızı geliştirmek için bir fırsattır. ~ Dr. Maria Montessori
Gelişimin ikinci aşamasında, çocukların doğuştan gelen bir ihtiyacı vardır:
a) mutlaka görmeyebilecekleri kavramları görselleştirmeye yönelik hayal güçleri ve
b) rasyonel zihinleri Her yeni fikrin büyük resme nasıl uyduğunu anlamak için .
Hayal Gücü
İlkokul dönemi çocukların hayal güçlerinin en önemli gelişim dönemidir. Geçmişte kavramları deneyimlemek için duyularının kullanılması gerekiyordu ve çocuklar artık fikirleri kendileri deneyimlemeden hayal edebiliyorlar. Büyüyen hayal gücüne karşı savaşan ilkokul öğrencileri, ilgi alanlarına uygun bilgileri ararlar.
İnsan bilinci, hayal gücünün ateş topundan doğdu. İnsanoğlunun fiziksel veya zihinsel olarak icat ettiği her şey hayal gücünün sonucudur. Tarih ve coğrafya derslerinde hayal etmemek mümkün mü? Evreni çocuklara sunmayı teklif ettiğimizde hayal edilenden ne gibi bir faydası olur? ~ Dr. Maria Montessori
Montessori’ye göre, bir çocuk altı veya yedi yaşında özümseme zihinsel aşamasından çıkarım zihinsel aşamasına girer. Çocuklar artık bilgiyi kendiliğinden ve bilinçsizce özümsememektedir.
Bugün öğrenmenin yolu çok farklı. Çocuklar taklit ve tekrarı sevmezler. Taklit ve tekrarı çevreleyen dünyaya ve evrene uyguladıklarında bilim, tarih, coğrafya vb. alanlarda soyut düşünme olasılıkları daha yüksektir.
Bu yaş grubundaki çocuklar da önemli sosyal beceriler geliştiriyorlar. Bu nedenle, çevredeki diğer insanlarla etkileşime daha fazla ilgi duyarlar. Bu çocuklar akranlarıyla çalışmaktan (ve oynamaktan) onlarla çalışmaya geçiyorlar. Toplumun tamamıyla ilgileniyorlardı ve sürekli genişleyen bir toplumsal vicdana sahiptiler.
Çocuklar için “Evrensel eğitim”, onlara bir seçenek sunuyor ve ilgilerini çeken şeyin peşinden gitme fırsatı veriyor. Bu ilgi yakalandığında çocuğun kendi şaşkınlığı ve merakı devreye girecektir. Bu, çocuğunuzla ömür boyu sürecek bir öğrenme sevgisinin başlangıcıdır.
İyi öğretimin sırrı, çocukların zekasına, tohumların ekilebileceği ve ateşli hayallerle ekilebileceği verimli topraklar gibi davranmaktır. Bu nedenle amacımız sadece çocuğu daha az bilip hatırlamasını sağlamak değil, aynı zamanda hayal gücünü harekete geçirmek ve onlara ilham vermektir. ~ Dr. Maria Montessori
Kozmik eğitim bugün neden önemlidir?
Dr. Maria Montessori, dünyanın amaçlı bir yer olduğuna inanır; Savaş, yoksulluk ve adaletsizlik bu hedeften sapar görüşünü savunuyordu. Kozmik eğitimin, insanların gerçek potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için uyum ve düzeni yeniden kurmanın bir yolu olduğuna inanıyordu. 21. yüzyılda küresel farkındalık, barışçıl iletişim ve ahlaki işbirliği, küresel çatışmaları çözmenin vazgeçilmez bileşenleridir. Montessori çocuklara kozmik eğitim sağlar ve onlara dünyayı değiştirmek için ihtiyaç duydukları bilgiyi verir. Dr. Maria Montessori’nin dediği gibi: “Çocuklar insanlığın hem umudu hem de vaadidir.”
Belgelerinizi secretcv.com , kariyer.net , eleman.net gibi web sitelerine eklemeniz faydanıza olacaktır.
Diğer paket programlarımız için tıklayın